Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Forumtråd

Välkommen till Fuska.nus forum. För att kunna skriva i forumet måste du vara medlem och inloggad. Medlem blir du gratis genom att klicka på Registrera dig i logga in-rutan. Men du kan kika runt i alla forumen och läsa även om du inte är inloggad.



TV till dator

18/03 -14 15:17 Kingjocke

Kingjocke

1785 XP 114 inlägg

Hej! Jag är inte så teknisk, så behöver lite hjälp. Med HDMI, VGA etc så kan man få datorskärmen till din TV. Kan man göra tvärtom på något vis? Alltså, att man får TV skärmen till datorn?

Tack på förhand!

19/03 -14 12:08 Nonzi

Nonzi

14508 XP 1236 inlägg

Snackar du om en laptop nu eller?

I am ripper....slasher....gouger.
I am the theeth in the darkness.
The talons in the night.
Mine is strength...and lust...and power!

19/03 -14 18:46 The_new_cake

The_new_cake

6336 XP 1408 inlägg

Det finns ett par sätt, lite beroende på vad man är ute efter.

Om målet är att kunna se på TV på datorskärmen så är nog det enklaste att skaffa en dator med en inbyggd TV-mottagare. Kan dock vara relativt dyrt och alternativen minskar ganska drastiskt, där Prisjakt bara listar en bärbar dator och 43 stationära datorer. Då bör du kunna kolla på TV-kanaler med datorn.

Det skulle även kunna gå att skaffa något TV-kort. Dessa finns i väldigt varierande priser men här finns bättre med alternativ, där Prisjakt listar 244 stycken för tillfället. Det som kan anmärkas är att inget av dessa alternativen har jag testat, men för att få TV-mottagning till datorn så bör de fungera.

Det som man bör anmärka är att detta är sätt för att få TV-mottagning till din dator(skärm). Det kan istället vara så att man vill spela in det som visas på TV-skärmen (exempelvis om man spelar TV-spel), och då ska man börja kolla på en PVR eller DVR. Problemet är lite att det är svårt att få tag i det som visas på TV-skärmen, utan man måste i princip fånga det innan det kommer till TVn. En del nyare TV-apparater har faktiskt inbyggd inspelningsfunktioner, vilket kanske kan vara ett alternativ. Annars ska man nog börja kolla på en DVR eller PVR.

26/03 -14 11:18 Mal_ganis

Mal_ganis

9643 XP 820 inlägg

Stoppa in en hdmi kabel i datorn och i tv'n...

People aren't actually retarded, they're just completely fucking clueless.


Svara

Du måste vara inloggad för att svara på trådar.

Hoppa till forum

Trådar