Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inForumtråd

Välkommen till Fuska.nus forum. För att kunna skriva i forumet måste du vara medlem och inloggad. Medlem blir du gratis genom att klicka på Registrera dig i logga in-rutan. Men du kan kika runt i alla forumen och läsa även om du inte är inloggad.Tv-spel som blev film – ett axplock

12/10 -19 16:11 michael2004

michael2004 Administratör

318 XP 82 inlägg

Det är ganska vanligt att de mest omtyckta tv-spelen filmatiseras och får liv på den vita duken. Filmerna är framförallt uppskattade av de mest inbitna fansen som spenderat oräkneliga timmar med spelen och karaktärerna, men även personer utan tidigare kontakt med spelen tycker om dessa filmer. Filmerna produceras vanligen efter ett tv-spel har uppnått kultstatus, eller som följd av en kommersiell hysteri. Därav rida vidare på en befintlig framgångsvåg för ytterligare kommersiell framgång. I vissa fall är det en framgångsvåg som pågår i ett par decennier med nya spel och filmer som släpps med jämna mellanrum. Nedan följer några filmer som ursprungligen gavs ut som tv-spel.

Tomb Raider
Lara Croft är huvudpersonen och hjältinnan i Tomb Raider. I den senaste filmen ser vi svenska Alicia Vikander i huvudrollen som Lara Croft. Lara Croft personifierar en sann hjältinna. Inga hinder eller faror förmår stoppa hennes framfart. Hon är en väldigt egensinnig karaktär som hela tiden sveps med i storslagna äventyr med farliga skurkar som konfronteras i hennes väg.

I den senaste filmen Tomb Raider, bestämmer sig Lara Croft för att söka efter sin försvunna far som varit saknad i sju år. Därmed lämna sitt gamla liv bakom sig och besöka den ö där hennes far senast sågs vid liv. Det uppstår ett spännande äventyr på liv och död och Lara tvingas övervinna den ena faran värre än den andra.

Alicia Vikander belönades välförtjänt med en Oscarsstatyett efter sin fina insats i The Danish Girl. Därefter steg hon så högt i kurs i Hollywood att hon bokstavligen kunde handplocka roller som föll henne i smaken. Alicia tog möjligheten att porträttera hjältinnan Lara Croft, från spelet Tomb Raider.

Det är kanske inte den typen av rolltolkning som kommer resultera i ytterligare en Oscar, men var den roll som Alicia uttryckligen längtat efter att gestalta. Det är relativt vanligt att filmer baserade på ett tv-spel ger intrycket av en lågbudgetproduktion, dock inte denna film. Tomb Raider är raka motsatsen med det bästa produktionsvärde som Hollywood kan erbjuda.

Det ser ut som att Alicia åter måste lägga på sig muskler då hon planeras medverka i <a ytterligare en Tomb Raider-film som planeras ha premiär 2021.


Street Fighter
Ett banbrytande fightingspel från åttio- och nittiotalet som nådde så stor kommersiell framgång att det sedan producerades en film med samma namn. Det är det ett relativt enkelt manus, som utan konstigheter bygger handlingen på karaktärer från tv-spelet. Det är ett klassiskt koncept där de goda måste besegra de onda. Det är en välkänd skådespelarensemble som gestaltar karaktärerna, med bekanta namn som Jean Claude Van Damme, Kylie Minogue och Raul Julia.

Det är fartfylld action från början till slut där den ondskefulla diktatorn General M. Bison måste besegras för att rädda landet Shadaloo. Colonel Guile (Van Damme), är hjälten som ska leda sin arme av karismatiska individer i jakten på den onda M.Bison.
Det är allt mer vanligt att spelsidor har ett allt större utbud på olika typer av E-sport. Är man en hängiven gamer och uppskattar att följa internationella tävlingar inom E-sport kan man hitta mer information om casino och sportsbetting recensioner. Street Fighter är ett av många tv-spel som finns som urval hos många spelsidor. I övrigt finns spel som CS, Dota 2, League of Legends, Rainbow 6 m.f.

Resident Evil
Filmen lyckas väl med att reproducera spelets helhetsintryck, alltså att skjuta läskiga zombies i huvudet och låta blod och slamsor dekorera väggarna. Filmen börjar med ett farligt virus som har brutit ut och förvandlar människor och djur till blodtörstande zombies. Vi följer med stor spänning Alice, som trots sin minnesförlust har den mindre angenäma uppgiften att stoppa spridningen av virusets framfart, samt stoppa alla zombies från att utrota mänskligheten.

Filmen har flera uppföljare som släppts med jämna mellanrum i takt med att nya spel i serien utkommit på marknaden. Att slåss mot zombies har stegvis blivit ett allt mer populärt tema med flera olika filmer och tv-serier som slagits sig in på samma marknad.

Mortal Kombat
Ytterligare ett omåttligt populärt fightingspel från nittiotalet som utan någon djupare handling resulterade i en film. Filmens handling utspelar sig runt en handfull kampsportare som blir kallade till en mystisk ö för att delta i en kampsportsturnering som kommer att avgöra världens framtid.

Trots en närmast total avsaknad från handling är Mortal Kombat en underhållande film som levererar vad den lovar. Uppskattar man tv-spelet så gillar man sannolikt även filmen. Mortal Komat består av en lång rad fightingscener med häftiga karaktärer som hela tiden avlöser varandra. Spelet innehåller väldigt många färgstarka personligheter från tv-spelet som passar väl in på filmduken. Många av karaktärerna har ett mystiskt och säreget utseende, och besitter ofta någon form av magisk egenskap vilket skapar spänning och underhållning.

Filmens soundtrack från The Immortals, är säkert välbekanta tongångar hos väldigt många människor. Tidigare under 2019 utkom det senaste spelet i serien, Mortal Combat 11.

Det finns ett stort urval av fantastiska tv-spel att upptäcka, här finns de senaste nyheterna att ta del av.


Svara

Du måste vara inloggad för att svara på trådar.

Hoppa till forum

Trådar